Kemudahan SSPN-i

Kemudahan penambahan simpanan SSPN-i boleh dibuat melalui saluran berikut :

  1. Kaunter PTPTN (Kad Debit/ Kad ATM).

  2. JomPAY - Kemudahan simpanan secara online melalui perbankan internet dan telefon mudah alih menggunakan akaun semasa dan simpanan. Klik di sini untuk panduan bayaran.

  3. Potongan gaji secara Online.

  4. MypayPTPTN - Kemudahan simpanan mudah melalui tablet/ telefon pintar melalui laman web www.mygovmobile.malaysia.gov.my. Klik disini untuk panduan bayaran.

  5. e-SSPN-i - Kemudahan simpanan melalui portal PTPTN.

  6. Penggunaan kad debit/ kad ATM di 757 outlet di seluruh negara. Klik disini untuk senarai lokasi.

  7. Ejen PTPTN

  8. Bank Kerjasama Rakyat Malaysia (BKRM) - Kemudahan simpanan melalui ATM / CDM / CICO menggunakan akaun semasa dan simpanan. Klik di sini untuk kemudahan yang disediakan.

  9. MOLPay Cash @ 7-11. Untuk panduan bayaran klik di sini.

 

Kemudahan menyimpan melalui saluran-saluran berikut:

Agensi/ Ejen SSPN-i SALURAN DEPOSIT SSPN-i Kenapa 27 hari bulan?
Kaunter Perbankan Internet e-SSPN-i (laman web PTPTN) Debit Terus Arahan Tetap Phone Banking ATM/ CDM

 

       

Untuk memastikan transaksi simpanan dikemaskini dalam penyata pada bulan semasa, transaksi melalui agen/pihak ketiga hendaklah dibuat selewat-lewatnya pada 27 haribulan setiap bulan. Transaksi selepas tarikh tersebut akan dikemaskini dalam penyata pada bulan berikutnya. Walau bagaimanapun, transaksi yang dibuat sehingga akhir bulan melalui kaunter PTPTN/Eksekutif Pemasaran PTPTN akan dikemaskini dalam penyata pada bulan semasa.

 

     

 

   

     

         

           

   

   

     

Peringatan : PTPTN tidak melantik orang perseorangan/ individu sebagai ejen PTPTN bagi tujuan memungut deposit selain daripada kakitangan PTPTN dan ejen-ejen yang dilantik.