Pilih saiz teks anda :  A- A A+


Loading
Klik butang di sebelah untuk hubungi Pegawai
KL johor penang perlis kedah perak pahang terengganu kelantan sabah sarawak
  W.P SEL N.9 MLK JHR P.P PLS KDH PRK PHG TRG KTN SBH SWK

 

Butang Permohonan Pembiayaan Butang Penyata Pembiayaan Butang Penyata Pinjaman Butang Senarai Hitam Butang Kalkulator Pinjaman Butang lebihan bayaran

 

PERKHIDMATAN

  • PTPTN/2015/SH18 : Sebut Harga Bagi Perolehan Membekal Dan Menghantar Baju Korporat Untuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/SH16 : Sebut Harga Membekal, Menghantar, Memasang, Mengurus, Menguji Dan Mentauliah Dua (2) Unit SOPHOS Firewall SG550 Untuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/SH15 : Sebut Harga Pembangunan, Perolehan Dan Perlaksanaan Produksi Iklan Untuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional Bagi Tahun 2015 (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/T03 : Tender Pelan Perlindungan Takaful Berkelompok Bagi Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional Bagi Tahun 2015 (Dokumen tawaran)
  • ::Pembatalan Tender:: Tender Pelan Perlindungan Takaful Berkelompok Bagi Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasiona (Dokumen tawaran)

Keputusan Sebut Harga Terkini - Klik di sini

selanjutnya >

  • Tiada kekosongan jawatan buat masa ini di PTPTN. Harap maklum.

 


INFO TERKINI

:: TERKINI ::  Dimaklumkan bahawa Pejabat PTPTN Cawangan UTC Perak tidak beroperasi pada 17-19 Julai 2015 (Jumaat-Ahad) sempena cuti umum Hari Raya Aidilfitri. Pejabat beroperasi semula pada 20 Julai 2015 (Isnin).

:: TERKINI ::  Dimaklumkan bahawa Pejabat PTPTN Cawangan UTC Perak dan Pejabat PTPTN Cawangan UTC Pahang tidak beroperasi pada 4 Julai 2015 (Sabtu) sempena cuti umum Hari Nuzul Al-Quran. Pejabat beroperasi semula pada 5 Julai 2015 (Ahad).

:: TERKINI ::  Untuk makluman, waktu operasi Talian Hotline PTPTN sepanjang bulan Ramadan ini adalah pada pukul 8.00 pagi – 5.00 petang.

:: TERKINI ::  Untuk makluman, urusan di kaunter pejabat PTPTN seluruh Malaysia sepanjang bulan Ramadan ini dipendekkan 30 minit lebih awal daripada waktu operasi biasa.

:: TERKINI ::  Produk baharu PTPTN, SSPN-i Plus telah dilancarkan pada 8 Jun 2015 oleh YAB Timbalan Perdana Menteri. Selanjutnya.

:: TERKINI ::  Pada 27 Mei 2015, FELDA telah menandatangani memorandum persefahaman dengan PTPTN bagi memberi faedah pengurangan bayaran balik pembiayaan pendidikan PTPTN sebanyak 30% daripada jumlah keseluruhan pembiayaan pendidikan kepada anak peneroka FELDA yang berjaya menamatkan pengajian peringkat Diploma atau Ijazah Pertama di institusi pengajian tinggi dalam negara. Garis panduan permohonan boleh diperolehi di pautan PANDUAN.


:: TERKINI :: Dividen SSPN-i tahun 2014 pada kadar 4.25% telah diumumkan oleh YB Dato' Seri Idris bin Jusoh pada 2 April 2015.


:: TERKINI :: "Penyata Ringkasan Akaun SSPN-i Untuk Pelepasan Cukai bagi tahun taksiran 2014 boleh disemak melalui pautan https://epay.ptptn.gov.my/saving/sspnlogin.html"


    Maklumat Terkini Tawaran Pertukaran Ujrah. Selanjutnya


    Semakan Lebihan Bayaran Balik Pembiayaan (Refund) Selanjutnya


    Semakan Tawaran Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP) Selanjutnya


    Mohon semua pelanggan SSPN-i menggunakan Slip Pengeluaran (PTPTN-S-01/15 2010Pin.2) bagi tujuan Pengeluaran/ Penutupan Akaun/ Tuntutan Geran Sepadan di semua ejen-ejen Bank dan Kaunter PTPTN Selanjutnya


    PTPTN menggalakkan orang ramai berurusan di Maybank, Bank Islam, Agrobank, Bank Rakyat, dan RHB Bank bagi mempercepatkan urusan pembukaan akaun SSPN-i Selanjutnya


    Semakan Peminjam Yang Telah Dikeluarkan Surat Pelepasan Hutang Bagi Pembiayaan Ujrah Selanjutnya


    Prosedur Pembayaran Balik Tabung Pinjaman Pelajaran, Kementerian Pendidikan Malaysia Selanjutnya


    Semakan nombor akaun SSPN-i bagi Permohonan Pembiayaan Pendidikan SelanjutnyaMEDIA


BERSAMA KAMI

PENAFIAN & STATISTIK

qr-code-ptptn.png

Kemaskini Terakhir Portal : 26 Jun 2015

Anda adalah pelawat yang ke :

free web stats

Bil. Transaksi Perkhidmatan Online PTPTN

Penafian

Dasar Privasi & Keselamatan

Peta Laman

Bantuan Portal

Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768,

pelayar IE11, Mozilla Firefox

© Hakcipta terpelihara PTPTN 2015