Pilih saiz teks anda :  A- A A+


Loading
Klik butang di sebelah dan hubungi Eksekutif Pemasaran (EP)
KL johor penang perlis kedah perak pahang terengganu kelantan sabah sarawak
  W.P SEL N.9 MLK JHR P.P PLS KDH PRK PHG TRG KTN SBH SWK

 

Butang Permohonan Pembiayaan Butang Penyata Pembiayaan Butang Penyata Pinjaman Butang Senarai Hitam Butang Kalkulator Pinjaman Butang lebihan bayaran

 

PERKHIDMATAN

 

  • PTPTN/2016/SH05 - Sebut Harga Cadangan Kerja-Kerja Menaiktaraf Gelanggang Diaras 5 Podium,Surau,Kafetaria Dan Lain-Lain Kerja Yang Berkaitan Untuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Selanjutnya

  • PTPTN/2016/SH04 - Sebut Harga Cadangan Reka Dan Bina Lanskap Untuk
    Kawasan Pintu Utama Dan Di Luar Tingkat 22 (Rooftop) Menara
    PTPTN, Jalan Yap Kwan Seng, Kuala Lumpur. Selanjutnya

  • PTPTN/2016/T01 - Tender Membekal, Menghantar, Memasang, Menguji, Mengkonfigurasi, Mentauliah Perkakasan Dan Perisian ICT Serta Perkhidmatan Migrasi Aplikasi Dan Pangkalan Data Bagi Pusat Data PTPTN Di Menara PTPTN. Selanjutnya.

  • PTPTN/2016/SH03 - Sebut Harga Perolehan Perkhidmatan Pencucian Dan Pembersihan Ruang Pejabat Di Pejabat PTPTN Negeri. Selanjutnya

Keputusan Sebutharga/Tender >

  • Tiada kekosongan jawatan di PTPTN buat masa ini.

 

INFO TERKINI

:: TERKINI ::  Kemudahan simpanan SSPN-i Plus secara online menggunakan Maybank2u. Klik di sini untuk panduan.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Sarawak akan beroperasi sehingga 2.00 petang sahaja pada 7 Februari 2016 (Ahad) dan tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Miri tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Miri tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Selayang tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Kota Damansara  tidak akan beroperasi pada 8 Februari 2016 (Isnin) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan (Kiosk) Terminal Bersepadu Selatan tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Taiping/Kuala Kangsar  tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Segamat  tidak akan beroperasi pada 8 Februari 2016 (Isnin) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Kuala Lumpur  tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Wangsa Walk Mall  tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Negeri Kedah  tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Amcorp Mall, Petaling Jaya  tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Sabah tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan MRCB Shah Alam tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Puchong  tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Perak tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Rawang tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Pahang tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Rawang tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Mutiara Damansara tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Johor Bahru tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan (Kiosk) Tesco Scott Garden, Jalan Klang Lama tidak akan beroperasi pada 8-9 Februari 2016 (Isnin-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan UTC Melaka tidak akan beroperasi pada 6-9 Februari 2016 (Sabtu-Selasa) bersempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Pejabat PTPTN Cawangan Setapak Central tidak akan beroperasi pada 8 Februari 2016 (Isnin) sempena Perayaan Tahun Baru Cina.

:: TERKINI :: Untuk sebarang urusan dan pertanyaan berkaitan potongan gaji PTPTN, sila hubungi Bahagian Potongan Gaji, Jabatan Kewangan,  PTPTN. Selanjutnya.


:: TERKINI :: Adalah dimaklumkan bahawa tarikh akhir penerimaan slip permohonan pengeluaran/penutupan SSPN-i di Kaunter Cawangan PTPTN yang akan diproses adalah sehingga atau pada 20 Disember 2015 (Ahad) sahaja. Mana-mana slip permohonan pengeluaran/penutupan SSPN-i yang diterima selepas daripada tarikhtersebutakan diproses setelah proses penutupan akaun tahun 2015 selesai dijalankan.


:: TERKINI :: Makluman perpindahan Ibu Pejabat Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), Wisma Chase Perdana, Kuala Lumpur. Klik disini untuk makluman lanjut dan lokasi disini.


:: TERKINI :: Berkuatkuasa mulai 1 November 2015, Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) tidak lagi menjadi ejen kutipan bayaran balik pembiayaan pendidikan PTPTN. Sehubungan dengan itu, potongan gaji untuk bayaran balik pembiayaan pendidikan PTPTN hendaklah diuruskan terus dengan PTPTN. Selanjutnya


:: TERKINI :: Senarai Pemenang Cabutan Hadiah Simpanan Vaganza! Siri Kedua Tahun 2015. Selanjutnya


:: TERKINI :: Senarai Pemenang Cabutan Wow! SSPN-i Plus Siri Pertama Tahun 2015 Selanjutnya


:: TERKINI :: Untuk makluman, terdapat gangguan capaian ke atas permohonan online. Bagi pelajar-pelajar yang tidak berjaya menghantar permohonan bagi tarikh tutup permohonan 30/08/2015, proses permohonan akan di lakukan pada 15/09/2015. Semakan tarikh tutup permohonan mengikut IPT boleh disemak di alamat berikut: http://www.ptptn.gov.my/web/guest/tarikh-tutup-permohonan


:: TERKINI :: Untuk memastikan transaksi bayaran balik / simpanan dikemaskini dalam penyata pada bulan semasa, transaksi melalui agen/pihak ketiga hendaklah dibuat  selewat-lewatnya  pada 27 haribulan setiap bulan. Selanjutnya.


:: TERKINI :: "Penyata Ringkasan Akaun SSPN-i Untuk Pelepasan Cukai bagi tahun taksiran 2014 boleh disemak melalui pautan https://epay.ptptn.gov.my/saving/sspnlogin.html"


:: TERKINI :: Senarai Pemenang Cabutan Hadiah Simpanan Bonanza! SSPN-i Siri Pertama Tahun 2015 >Klik di sini


:: TERKINI :: Saluran bayaran balik/penambahan deposit SSPN-i baharu melalui aplikasi pintar, MyPayPTPTN. Klik di sini untuk cara pembayaran/muat turun.


    Maklumat Terkini Tawaran Pertukaran Ujrah. Selanjutnya


    Semakan Lebihan Bayaran Balik Pembiayaan (Refund) Selanjutnya


    Semakan Tawaran Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP) Selanjutnya


    Mohon semua pelanggan SSPN-i menggunakan Slip Pengeluaran (PTPTN-S-01/15 2010Pin.2) bagi tujuan Pengeluaran/ Penutupan Akaun/ Tuntutan Geran Sepadan di semua ejen-ejen Bank dan Kaunter PTPTN Selanjutnya


    PTPTN menggalakkan orang ramai berurusan di Maybank, Bank Islam, Agrobank, Bank Rakyat, dan RHB Bank bagi mempercepatkan urusan pembukaan akaun SSPN-i Selanjutnya


    Semakan Peminjam Yang Telah Dikeluarkan Surat Pelepasan Hutang Bagi Pembiayaan Ujrah Selanjutnya


    Prosedur Pembayaran Balik Tabung Pinjaman Pelajaran, Kementerian Pendidikan Malaysia Selanjutnya


    Semakan nombor akaun SSPN-i bagi Permohonan Pembiayaan Pendidikan Selanjutnya


 

MEDIA


BERSAMA KAMI

 

 

 

PENAFIAN & STATISTIK

qr-code-ptptn.png

Kemaskini Terakhir Portal : 31 Januari 2016

Anda adalah pelawat yang ke :

free web stats

Bil. Transaksi Perkhidmatan Online PTPTN

Penafian | Dasar Privasi & Keselamatan

Peta Laman | Bantuan Portal

Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768,

pelayar IE11, Mozilla Firefox

© Hakcipta terpelihara PTPTN 2016

 

Portal MOE Portal MyGov Portal eKL MSC Malaysia Portal AKPK
TAR Fund Portal MQA Portal JPA Portal Immigration