Skip to Content

  Pilih saiz teks anda :  A- A A+

        

Info Terkini

Promosi Berskala Besar ‘Meriahnya Hari Raya Bersama PTPTN' dianjurkan bertempat di Pejabat PTPTN seluruh Malaysia bermula 14 Julai 2014 (Isnin) hingga 15 Ogos 2014 (Jumaat) jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang.

Selain itu, program ‘Meriahnya Hari Raya Bersama PTPTN' juga akan diadakan bertempat di pasaraya, pejabat pos, agensi awam dan swasta yang terpilih di seluruh Malaysia.

Datanglah beramai-ramai sempena ‘Meriahnya Hari Raya Bersama PTPTN'. Pelbagai hadiah menarik turut disediakan. Selanjutnya>

 

MAKLUMAN: PTPTN telah melantik dua ejen bayaran balik pembiayaan PTPTN secara perbankan internet iaitu Agrobank dan Affin Bank bagi memudahkan orang ramai melaksanakan bayaran balik pembiayaan PTPTN. Selanjutnya>

 

PERHATIAN!
Dimaklumkan bahawa talian telefon Pejabat PTPTN Negeri Sabah sedang mengalami gangguan teknikal. Para pelanggan boleh menggunakan nombor talian 088 - 487245/ 088 - 487246/ 088 - 487247 untuk sebarang urusan sehingga dimaklumkan kelak. Maaf di atas segala kesulitan.

 

MAKLUMAN: Pejabat PTPTN Cawangan (PPC) UTC Johor akan memulakan operasi secara info centre pada 3 Julai 2014 (Khamis). Orang ramai dialu-alukan untuk mengunjungi Pejabat PTPTN Cawangan (PPC) UTC Johor bagi urusan perkhidmatan kaunter sama ada pertanyaan, semakan dan rundingan berkaitan PTPTN. Selanjutnya>

 

1. TERKINI : Semakan Tawaran Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP). Klik di sini>

2. TERKINI : Semakan Senarai Pendeposit Yang Layak Untuk Perlindungan Takaful Kemalangan Diri SSPN-i. Klik di sini>

3. TERKINI : Maklumat Terkini Tawaran Pertukaran Ujrah. Selanjutnya>

4. TERKINI : Semakan Lebihan Bayaran Balik Pembiayaan (Refund) Selanjutnya>

5. Mohon semua pelanggan SSPN-i. menggunakan Slip Pengeluaran (PTPTN-S-01/15 2010Pin.2) bagi tujuan Pengeluaran/Penutupan Akaun/Tuntutan Geran Sepadan di semua ejen-ejen Bank dan Kaunter PTPTN. 

6. PTPTN menggalakkan orang ramai berurusan di  Maybank, Bank Rakyat, Bank Islam, Agrobank dan RHB Bank bagi mempercepatkan urusan pembukaan akaun SSPN-i. Selanjutnya>

7. Semakan Peminjam Yang Telah Dikeluarkan Surat Pelepasan Hutang Bagi Pembiayaan Ujrah. selanjutnya>

8. Prosedur Pembayaran Balik Tabung Pinjaman Pelajaran, Kementerian Pendidikan Malaysia. selanjutnya>

9. Semakan nombor akaun SSPN-i. bagi Permohonan Pembiayaan Pendidikan.  Selanjutnya>


Loading

 

Perkhidmatan @PTPTN

e-FES (Semakan Penyata & Pembayaran Balik Pembiayaan Online)

Kemudahan semakan penyata kira-kira akaun pembiayaan pendidikan dan pembayaran secara online dengan melaksanakan pembayaran terus dari akaun peminjam di bank-bank yang terlibat dengan FPX. Klik di sini.
 

 

e-SSPN-i (Semakan Penyata & Penambahan Deposit & Penyata Pelepasan Cukai SSPN-i Online)

Kemudahan semakan penyata kira-kira akaun SSPN-i, membuat penambahan deposit secara online dengan melaksanakan pembayaran terus dari akaun pendeposit di bank-bank yang terlibat dengan FPX dan semakan penyata ringkasan untuk pelepasan cukai. Klik di sini.
 

 

Sistem Permohonan Pembiayaan Pendidikan PTPTN

Kemudahan untuk memohon pembiayaan pendidikan, semakan keputusan permohonan, semakan penyata Ujrah dan cetak tawaran & dokumen perjanjian. Klik di sini.

 

Urusan Pertukaran Ujrah

Kemudahan kepada peminjam bagi membuat Urusan Pertukaran Ujrah, Semakan Status Permohonan Pertukaran Ujrah dan Semakan Status Dokumen Perjanjian serta Pelarasan Akaun. Klik di sini

 

Bantuan Online

Kemudahan untuk memberi maklum balas, pertanyaan, aduan dan apa-apa sahaja kemusykilan berkenaan dengan pinjaman, simpanan ataupun maklumat tentang PTPTN. Klik di sini.

Kajian Kepuasan Pelanggan PTPTN

 

Portal KPM Portal MyGoverment Portal eKL MSC Malaysia Portal AKPK
yayasan TAR MQA JPA imigresen

Kemaskini Terakhir Portal : 30 Julai 2014 | Anda adalah pelawat yang ke :

free web stats

Bil. Transaksi Perkhidmatan Online PTPTN
| Penafian | Dasar Privasi & Keselamatan | Peta Laman | Bantuan Portal

Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768, pelayar IE11, Mozilla Firefox | © Hakcipta terpelihara PTPTN 2014

qr-code-ptptn.png