Pilih saiz teks anda :  A- A A+


Loading

 

Perkhidmatan i-Rundingan
Eksekutif Pemasaran &
Alamat Cawangan
Perkhidmatan i-Bayaran
Online Banking
FPX
MyPay
KWSP
Semakan JomPAY

Perkhidmatan Atas Talian
 
CCRIS
Semakan Penerima WPP
Permohonan Pinjaman
Kemaskini Maklumat Peminjam
BAJET 2017
Jadual Bayaran Pinjaman
Semakan Penyata Pinjaman
Semakan Penyata SSPN - i / SSPN - i Plus
 Semakan Lebihan Bayaran
 Jadual Sesi Kutipan Dokumen Tawaran di IPTA
Permohonan Potongan Gaji
Semakan Senarai Hitam
Tindakan Saman
Pembukaan Akaun/ Penambahan Deposit  SSPN-i
Pembukaan Akaun/ Penambahan Deposit  SSPN-i Plus
Permohonan Rakan Niaga Affiliate
Aduan
e-Survey

 

INFO TERKINI

: TERKINI : Pengumuman Kelewatan Bayaran Pinjaman Pelajar Universiti Awam

Bayaran kepada pelajar di Universiti Awam (UA) bagi Semester Kedua sesi 2016/2017 akan dibuat sekiranya PTPTN menerima pengesahan status pengajian pelajar pada tarikh yang ditetapkan. Maklumat lanjut sila klik di sini.


:: TERKINI :: Dimaklumkan bahawa Pejabat PTPTN Negeri Kelantan, Pejabat PTPTN Cawangan UTC Kelantan dan Pejabat PTPTN Cawangan Tesco Kota Bharu tidak akan beroperasi pada 19 Februari 2017 (Ahad) sempena Hari Kelepasan Am Negeri Kelantan.


:: TERKINI :: Kaunter PTPTN hanya menerima bayaran tanpa tunai mulai 1 Mac 2017. Mudah.Cepat.Selamat. Klik disini untuk maklumat lanjut.


:: TERKINI :: Pemberian Insentif Khas Bajet 2017 : Geran Sepadan dalam bentuk deposit SSPN-i atau SSPN-i Plus kepada pelajar tahun 1 di sekolah bantuan penuh kerajaan. Klik disini untuk maklumat lanjut.


:: TERKINI ::  Dimaklumkan bahawa mulai 1 Januari 2017, PTPTN tidak lagi menerima bayaran balik pinjaman / penambahan deposit SSPN-i menggunakan cek persendirian /  wang pos / kiriman wang.


:: TERKINI ::  Nikmati saluran baharu melalui Direct Debit  untuk bayaran balik pinjaman dan dapatkan diskaun 10%. Klik di sini.


:: TERKINI ::  Makluman, Portal Rasmi PTPTN versi Bahasa Inggeris ditutup sementara waktu bagi proses pengemaskinian dan penyelenggaraan. Untuk maklumat lanjut dan terkini berkenaan PTPTN, boleh layari Portal Rasmi PTPTN versi Bahasa Melayu. Segala kesulitan amat dikesali. Terima kasih.


:: TERKINI ::  Nikmati Kemudahan Bayaran Balik Pinjaman & Penambahan Deposit SSPN-i melalui JomPAY. Percuma.Cepat.Mudah.Selamat. Klik di sini.


:: TERKINI ::  Kemudahan potongan gaji secara ONLINE bagi bayaran balik pinjaman dan penambahan deposit SSPN-i. Klik di sini


:: TERKINI :: Daftarlah sebagai Ejen Online PTPTN dan nikmati komisen lumayan dengan memasarkan SSPN-i Plus. Selanjutnya. Untuk maklumat latihan sila klik di sini.


:: TERKINI :: Kemudahan simpanan SSPN-i Plus secara online menggunakan Maybank2u. Klik disini untuk panduan.


:: TERKINI :: Untuk memastikan transaksi bayaran balik / simpanan dikemaskini dalam penyata pada bulan semasa, transaksi melalui agen/pihak ketiga hendaklah dibuat  selewat-lewatnya  pada 27 haribulan setiap bulan. Selanjutnya.


:: TERKINI :: Saluran bayaran balik/penambahan deposit SSPN-i baharu melalui aplikasi pintar, MyPayPTPTN. Klik di sini untuk cara pembayaran/muat turun.


    Maklumat Terkini Tawaran Pertukaran Ujrah. Selanjutnya

Pekeliling PTPTN :

Pekeliling Lain Yang Berkaitan

  • Jawatan Kosong : Eksekutif Pemasaran (EP) Lantikan Kontrak di Pejabat PTPTN Negeri Perak, Cawangan Manjung. Klik disini untuk maklumat lanjut.

  • Jawatan Kosong : Eksekutif Pemasaran (EP) Lantikan Kontrak di Pejabat PTPTN Negeri Terengganu dan Pejabat PTPTN Cawangan Dungun. Klik disini untuk maklumat lanjut.

  • Jawatan Kosong : Eksekutif Pemasaran (EP) Lantikan Kontrak di Pejabat PTPTN Negeri Perak Cawangan Greentown. Klik disini untuk maklumat lanjut.

  • Jawatan Kosong : Penolong Pegawai Tadbir N29 Lantikan Kontrak. Klik disini untuk maklumat lanjut.

  • Sistem Permohonan Jawatan Kosong bagi Jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29. Klik disini.

 
Bersama Kami
 
facebook twitter instagram youtube rss web mobile promosi
Penafian & Statistik
 
qr-code-ptptn
 
 
Anda adalah pelawat yang ke :
Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768, pelayar IE11, Mozilla Firefox, Chrome
© Hakcipta terpelihara PTPTN 2016
Pautan Agensi
Portal MOE
Portal MyGov
Portal eKL
Portal MOE
Portal MyGov
Portal MOHE
MSC Malaysia
Portal AKPK
Portal 1Malaysia
Portal AKPK
Bank Negara Malaysia
Portal MQA
Portal JPA
Portal Immigration
Portal MQA
Portal JPA
Portal Imigresen