Pilih saiz teks anda :  A- A A+


Loading
Klik butang di sebelah untuk hubungi Pegawai
KL johor penang perlis kedah perak pahang terengganu kelantan sabah sarawak
  W.P SEL N.9 MLK JHR P.P PLS KDH PRK PHG TRG KTN SBH SWK

 

Butang Permohonan Pembiayaan Butang Penyata Pembiayaan Butang Penyata Pinjaman Butang Senarai Hitam Butang Kalkulator Pinjaman Butang lebihan bayaran

 

PERKHIDMATAN

  • PTPTN/2015/T02 : Keputusan Tender Cadangan Mereka Bentuk, Membina Dan Menyiapkan Kerja Ubah Suai Dan Hiasan Dalaman Pejabat Serta Lain-lain Kerja Berkaitan Secara Reka Dan Bina Di Bangunan Menara Park Untuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/SH21 : Sebut Harga Bagi Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Di Pejabat PTPTN Negeri Kelantan, Terengganu & Pahang (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/SH20 : Sebut Harga Pelupusan Peralatan Pejabat Milik Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (Dokumen tawaran)
  • PTPTN/2015/SH19 : Sebut Harga Pelupusan Kenderaan Proton Perdana Milik Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (Dokumen tawaran)

Keputusan Sebut Harga Terkini - Klik di sini

selanjutnya >

  • Tiada kekosongan jawatan di PTPTN buat masa ini.

 


INFO TERKINI

:: TERKINI ::  Saluran bayaran balik/penambahan deposit SSPN-i baharu melalui aplikasi pintar, MyPayPTPTN. Klik di sini untuk cara pembayaran/muat turun.

:: TERKINI ::  Produk baharu PTPTN, SSPN-i Plus telah dilancarkan pada 8 Jun 2015 oleh YAB Timbalan Perdana Menteri. Selanjutnya.

:: TERKINI ::  Pada 27 Mei 2015, FELDA telah menandatangani memorandum persefahaman dengan PTPTN bagi memberi faedah pengurangan bayaran balik pembiayaan pendidikan PTPTN sebanyak 30% daripada jumlah keseluruhan pembiayaan pendidikan kepada anak peneroka FELDA yang berjaya menamatkan pengajian peringkat Diploma atau Ijazah Pertama di institusi pengajian tinggi dalam negara. Garis panduan permohonan boleh diperolehi di pautan PANDUAN.


:: TERKINI :: Dividen SSPN-i tahun 2014 pada kadar 4.25% telah diumumkan oleh YB Dato' Seri Idris bin Jusoh pada 2 April 2015.


:: TERKINI :: "Penyata Ringkasan Akaun SSPN-i Untuk Pelepasan Cukai bagi tahun taksiran 2014 boleh disemak melalui pautan https://epay.ptptn.gov.my/saving/sspnlogin.html"


    Maklumat Terkini Tawaran Pertukaran Ujrah. Selanjutnya


    Semakan Lebihan Bayaran Balik Pembiayaan (Refund) Selanjutnya


    Semakan Tawaran Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP) Selanjutnya


    Mohon semua pelanggan SSPN-i menggunakan Slip Pengeluaran (PTPTN-S-01/15 2010Pin.2) bagi tujuan Pengeluaran/ Penutupan Akaun/ Tuntutan Geran Sepadan di semua ejen-ejen Bank dan Kaunter PTPTN Selanjutnya


    PTPTN menggalakkan orang ramai berurusan di Maybank, Bank Islam, Agrobank, Bank Rakyat, dan RHB Bank bagi mempercepatkan urusan pembukaan akaun SSPN-i Selanjutnya


    Semakan Peminjam Yang Telah Dikeluarkan Surat Pelepasan Hutang Bagi Pembiayaan Ujrah Selanjutnya


    Prosedur Pembayaran Balik Tabung Pinjaman Pelajaran, Kementerian Pendidikan Malaysia Selanjutnya


    Semakan nombor akaun SSPN-i bagi Permohonan Pembiayaan Pendidikan SelanjutnyaMEDIA


BERSAMA KAMI

PENAFIAN & STATISTIK

qr-code-ptptn.png

Kemaskini Terakhir Portal : 15 Julai 2015

Anda adalah pelawat yang ke :

free web stats

Bil. Transaksi Perkhidmatan Online PTPTN

Penafian

Dasar Privasi & Keselamatan

Peta Laman

Bantuan Portal

Sesuai dipapar menggunakan resolusi 1024 x 768,

pelayar IE11, Mozilla Firefox

© Hakcipta terpelihara PTPTN 2015